Горбач: Путін відкине мирний план Меркель і Олланда

Політичний аналітик Інституту Євроатлантичного співробітництва Володимир Горбач говорить, що Путін лише грається у миротворця і мирний план відхилить

Про це він сказав в ефірі Еспресо.TV

"Путін вже озвучував цю пропозицію в середині січня в листі до Петра Порошенка – взяти за основу розподільну лінію по факту. Це ревізія Мінських домовленостей, але ревізія карти, лінії розмежування. А всі інші мали б перейти в нову угоду, оскільки ми їх знаємо, і знаємо чому РФ не хоче їх виконувати – це все порожні розмови", - сказав експерт.

За словами Володимира Горбача, те, що сьогодні відбувається (приїзд до України державного секретаря США Джона Керрі, канцлера Німеччини Ангели Меркель та президента Франції Франсуа Олланда, - Ред.), було спровоковано пропозицією Путіна лідерам Франції та Німеччини.

"Але чому він це зробив саме вчора, я свою версію висловлю, - були статті, доповіді у Великій Британії, США про можливість надання Україні оборонної зброї. І саме цей чинник дуже хвилює президента Російської Федерації. Він не хоче отримати в Україні якусь непереборну силу для своєї подальшої окупації, дестабілізації і більших втрат російських солдатів. Тому він грається у миротворця", - сказав Горбаіч і додав: "Мій прогноз – буде спроба сформулювати пропозиції на пропозиції Путіна і він їх відкине". 

Також, за словами політичного експерта, єдина людина, "яка залишається у США при своїй думці" не давати зброю Україні – це помічник президента США з національної безпеки Сюзан Райз.

"Вона автор цієї доктрини ненадання Україні зброї, невтягування США у цей конфлікт таким чином. Вона і її підлеглі залишаються при цій думці. Рано чи пізно ця думка зміниться під тиском громадської думки чи всього політичного класу США. Тому надання Україні зброї не за горами", - резюмував Володимир Горбач.