Кулеба: Результати завтрашніх перемовин із Путіним слід чекати наступного тижня

Посол з особливих доручень МЗС України Дмитро Кулеба вважає, що результатів завтрашньої зустрічі Франсуа Олланда та Ангели Меркель із Володимиром Путіним слід чекати лише наступного тижня

Таку думку він висловив в ефірі Еспресо.TV.

"Я думаю, що повідомлення більш змістовні ми отримаємо не завтра і навіть не післязавтра, а на наступному тижні. Справа в тому, що зараз відбувається такий раунд приватних розмов, розмов тет-а-тет. Вони почалися сьогодні в Києві, продовжаться завтра в Москві і післязавтра в Мюнхені, а потім відбудеться візит Ангели Меркель в Вашингтон. Лише після її повернення до Європи, після з’ясування до чого вони домовилися, ми побачимо конкретні кроки і зміни в політиці", - зазначив Кулеба.

Він також зауважив, що не сприймає зустріч президента Франції і канцлера Німеччини з Путіним останнім спробою владнати ситуацію на сході України дипломатичним, а не військовим шляхом.

"Я не люблю формулювання про "останнє намагання дипломатично щось вирішити", тому що ми всі повинні розуміти дуже чітко: якщо хтось гримне дверима дипломатії, то все – залишиться військове рішення. А я переконаний, що жодна країна в світі, враховуючи Росію насправді, не зацікавлена в тому, щоб не було дипломатичного шляху, а був лише військовий", - сказав посол МЗС.

"Щодо можливих переговорів з Володимиром Путіним, то політика, як відомо, - мистецтво можливого і Ангела Меркель, Франсуа Олланд, Барак Обама, Петро Порошенко власне і повинні продемонструвати це "можливе" і знайти ці шляхи, які переконають Володимира Путіна. Давайте будемо відвертими: є публичний арсенал інструментів впливу і непублічний. З набору цих інструментів і з’являться підстав у Володимира Путіна змінити свою політику і все таки не словом, а ділом виконувати Мінські домовленості", - додав Дмитро Кулеба.

Нагадаємо, Канцлер Німеччини Ангела Меркель і президент Франції Франсуа Олланд сьогодні терміново прибули у Київ, а завтра мають намір відвідати Москву.

Президент Петро Порошенко провів переговори з високими гостями і сподівається на припинення вогню. 

Читайте також: Ціна миру: Що Олланд і Меркель збираються віддати Путіну.