Нардепи Денисенко та Княжицький пояснили, чому необхідно заборонити російські серіали

Народний депутат від "Блоку Петра Порошенка" Вадим Денисенко та народний депутат від "Народного фронту" Микола Княжицький пояснили, чому так важливо сьогодні Верховній Раді прийняти законопроект №1317, який забороняє трансляцію російських серіалів, що пропагують армію агресора

Про це вони розповіли під час брифінгу у Верховній Раді, передає Еспресо.TV

Голова комітету з духовності та культури Микола Княжицький підкреслив, що прийняття цього законопроекту є принциповим, адже російські серіали пропагують армію агресора.

Княжицький пояснив, що цей законопроект пропонує надати можливість центральним органам влади таким як Держкіно штрафувати ті канали, які порушують заборону на трансляцію російських серіалів. Також законопроект пропонує скласти перелік осіб, показ яких є не бажаним, у з'язку з тим, що ці особистості закликали до міжнаціональної ворожнечі. 

Народний депутат підкреслив, що зараз показ серіалів та фільмів за участю осіб, які підтримують антиукраїнську політику, відбувається хаотично. "Зараз немає затвердженого списку заборонених акторів та культурних діячів, тому досить часто канали просто не знають чи можна показувати цю особистість чи ні", - зауважив він.

В свою чергу, народний депутат від "блоку Петра Порошенка" Вадим Денисенко підкреслив, що саме голосування за цей законопроект дозволить виявити п’яту колонну у Верховній Раді України. "Зараз у Раді є велике лобі каналів, які не хочуть підтримати цей законопроект, тому це буде найкраща для них перевірка",- зазначив Денисенко. 

"Прийняття законопроекту дозволить попередити інфікування українських громадян брехливою російською пропагандою",- зауважив він.