"Київстар" пояснив, чому залишив окупований "Донбас" без зв'язку

Причиною позаштатної роботи обладнання мобільного оператора "Київстар" в Донецьку, були незаконні дії озброєних людей, які зайшли в середу, 4 лютого, в технічний центр офісу "Київстар" у Донецьку

Про це повідомляє прес-служба оператора, передає Еспресо.TV.

"В результаті їхніх дій ми зафіксували пошкодження і знеструмлення обладнання вузла зв'язку певного фрагмента мережі в Донецькій і Луганській областях", - розповідили в компанії

Зафіксувавши позаштатну ситуацію, оператор вирішив відключити сегмент мережі мобільного зв'язку на частини територій Донецької та Луганської областей до встановлення всіх обставин.

"В даний час ми намагаємося отримати доступ до приміщення, яке зараз контролюється озброєними особами. При цьому ми докладемо максимальних зусиль для відновлення зв'язку та забезпечення цілісності мережі", - додали в прес-службі.

У той час президент "Київстару" Петро Чернишов на своїй сторінці у "Фейсбуці" написав, що без зв'язку "Київстару" міг залишитися і Маріуполь. 

"Спочатку місто Маріуполь теж опинився в зоні відключення. Однак героїчними зусиллями наших технічних фахівців за ніч вдалося переналаштувати мережу таким чином, щоб абоненти Маріуполя та прилеглих територій знову опинилися на зв'язку! Дуже вдячний фахівцям - вони справжні професіонали!", - написав він.