СБУ вилучила зброю, з якої терористи планували обстріляти Верховну Раду

За результатами спецоперації Служба безпеки України виявила та затримала вантаж зі зброєю, яку терористи приховали у лісосмузі столичного району Биківня

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на прес-службу СБУ.
  
СБУ встановила, що ця схованка належала членам диверсійної групи, яка за завданням російських спецслужб мала намір чинити провокації з метою дестабілізації ситуації у столиці.

Зокрема, 5 лютого ц.р. терористи планували здійснити обстріл з гранатометів приміщення Верховної Ради України з метою зриву  голосування щодо визнання "ЛНР" і "ДНР" терористичними організаціями.

"Зі схованки співробітники СБУ вилучили  приведені у бойову готовність гранатомети РПГ-18, близько двох десятків гранат,  димові шашки, цинки з набоями різного калібру. Також були виявлені саморобні вибухові пристрої, начинені цвяхами та різаним дротом для посилення уражуючої дії", - повідомляють подробиці в СБУ.

Так відомства інформує, що поряд зі зброєю у схованці була прихована агітаційна продукція антиукраїнського змісту, останній наклад газети "Новоросія", прапори Росії та фейкової "Київської народної республіки".

Виявлено також файли з інструкціями для осіб, яких диверсанти мали використовувати для інспірування у м. Києві акцій протесту та непокори. У розроблених російськими спецслужбами сценаріях зазначеним провокаторам та псевдоактивістам відведена роль підбурювачів до незаконного захоплення будівель державних структур.  

  "Тривають невідкладні слідчі дії", - повідомляє прес-служба відомства.