В ОБСЄ вчергове закликають до перемир'я на Донбасі для евакуації мирного населення

Голова Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні Ертугрул Апакан повторив заклик чинного голови організації, міністра закордонних справ Сербії Івиці Дачича, який учора закликав до триденного перемир’я в боях на сході України

Про це йдеться у повідомленні прес-служби ОБСЄ, передає Еспресо.TV з посиланням на "Укрінформ".

"Апакан закликав усі сторони припинити обстріли житлових районів та інші бойові дії і встановити тимчасове перемир’я, що дозволило б негайно евакуювати мирне населення, з гуманітарних міркувань", - йдеться у повідомленні.

За його словами, місія готова підтримати таке перемир’я, що мало б набути чинності негайно і протривати не менш як три дні.

Крім того, Апакан закликав усі сторони працювати для досягнення постійного припинення вогню і повного виконання мінських домовленостей.

"Люди на сході України натерпілися вже досить. Єдиний шлях досягти миру – це повернення всіх сторін за стіл переговорів і щиро взятися за виконання Мінських домовленостей у повному обсязі", - наголосив він.

Нагадаємо, раніше голова Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні Ертугрул Апакан і голова організації, міністр закордонних справ Сербії Івіца Дачич, закликали до триденного перемир'я в боях біля Дебальцевого, щоб мати змогу евакуювати цивільних людей.