В основу нового мирного плану ляжуть мінські домовленості, - Перебийніс

Новий мирний план, який канцлер ФРН Ангела Меркель та президент Франції Франсуа Олланд мають запропонувати Кремлю, базується на мінських домовленостях

Про це в ефірі “5 каналу” повідомив речник Міністерства закордонних справ України Євген Перебийніс, передає Еспресо.TV.

“Усі можливі конфігурації цього плану будуть базуватися на мінських домовленостях. Саме мінські домовленості визначають абсолютно вичерпний план досягнення миру на українській землі”, — наголосив Перебийніс. Водночас він зазначив, що можуть бути компроміси з певних питань.

“Росія має одне бачення лінії розмежування, Україна наполягає на іншому. Але принципові питання — територіальні цілісність України, необхідність контролю України за своїм кордоном, виведення з території України іноземних військ — ці позиції мають залишатися незмінними”, — сказав речник МЗС, додавши, що головне завдання нового мирного плану — визначити черговість і пріоритетність кроків і чіткі часові рамки досягнення усіх пунктів, які були передбачені у мінських домовленостях.

Нагадаємо, як повідомлялося раніше, 6 лютого президент Франції Франсуа Олланд та канцлер ФРН Ангела Меркель повезуть президенту Росії Володимиру Путіну план мирного урегулювання ситуації в Україні. Президент України Петро Порошенко у Москву з ними не поїде.