Екс-регіонал Новинський досі не здав російський паспорт,- Чорновол

Депутат від "Народного Фронту" Тетяна Чорновол вимагає від президента України Петра Порошенка позбавити українського громадянства депутата "Опозиційного блоку" Вадима Новинського

Про це вона заявила сьогодні під час брифінгу у Верховній Раді, повідомляє Еспресо.TV

"У нас у Верховній Раді є громадянин держави-агресора - Російської Федерації, - який приймає рішення", - заявила вона.

Чорновол нагадала, що згідно з чинним українським законодавством подвійне громадянство заборене, а два роки, відведені на виходу з іншого, у Новинського вже вийшли.

"Після закінчення дворічного строку, передбаченого законодавством України про громадянство, Новинський не виконав зобов'язань про вихід з іноземного громадянства і не одержав документів від компетентних органів Російської Федерації про вихід з російського громадянства", – сказала вона.

Державна міграційна служба ще в серпні 2014 року повідомила про це Адміністрації президента, після чого там засідала комісія, яка відправила документи назад для додаткових підтверджень, хоч і визнала аргументи Міграційної служби придатними

Нагадаємо, Вадим Новинський - відомий олігарх, який тільки в 2012 році отримав українське громадянство від президента-втікача Віктора Януковича. Він був народним депутатом від "Партії регіонів", обраним у мажоритарному окрузі в Севастополі. До обрання Новинський був керівником групи компаній "Смарт-холдинг". Видання "Forbes" оцінює його статок у 1,4 мільярда доларів.