Гецадзе: Боротьба з корупцією - це конкретні кроки: менше бюрократії, менше папірців

Перший заступник міністра юстиції України Гія Гецадзе вважає, що боротьбу з корупцією потрібно розпочинати зі зменшення дозвільних папірців, завдяки яким в Україні в тому числі процвітає бюрократія

Про це він сказав в ефірі Еспресо.TV

"Ми зараз розмовляємо з приватними компаніями, банками, нотаріусами. Ми думаємо, що "фронт-офіси" будуть у юридичних компаній, у авторизованих осіб. Так що громадянин, коли захоче взяти довідку, коли вийде зі свого під'їзду, де живе, поблизу якої офіс буде - туди і зайде, і візьме цю довідку, і ці офіси будуть працювати з "фронтами". А в "беках", тобто в нашій системі, ті люди, які обробляють документи, у них ніколи не буде контакту з громадянами, які просять довідки", - зауважив новий заступник міністра юстиції. 

За словами Гецадзе, потрібно запропонувати таку систему, щоб працівники змогли б вільно працювати.

"Чому у нас корупція за довідками? Тому що у нас є черги. Вранці люди записуються, потім вони стоять цілий день на вулиці, потім хтось підходить до них і каже, що якщо вони заплатять хабар, тоді вони отримають довідку, і вони змушені, бо їм ця довідка потрібна. А цих черг не буде і тому потреби платити хабар за довідку теж не буде - це я вам обіцяю", - наголосив перший заступник міністра юстиції. 

Нагадаємо, як передавало Еспресо.TV, на початку січня першим заступником глави Мін'юсту України призначений соратник екс-президента Грузії Михайла Саакашвілі Гія Гецадзе.

На своїй посаді грузинський реформатор буде боротися з корупцією, впроваджувати реформи і займатися кадровою політикою.