Голодування Савченко – це боротьба, а не спроба щось комусь довести, - сестра льотчиці

Ув'язнена в Росії українська льотчиця Надія Савченко протестує проти абсолютно незаконного її утримання під вартою і бореться за Україну і за мир

Про це в ефірі Еспресо.TV заявила сестра ув'язненої в Росії української льотчиці Надії Савченко Віра.

"Що кому вона хоче довести? Нічого нікому. В першу чергу її голодування – вона боєць, вона офіцер, вона бореться проти агресії Росії в Україні – це її протест. І вона протестує проти абсолютно незаконного її утримання під вартою, тому що є залізне алібі непричетності до цієї справи. Все передано в Слідчий комітет РФ, долучено до справи і дай їм Боже розуму поступити по совісті, вчинити правосуддя", - зазначила Віра Савченко і наголосила, що Надія своїм голодуванням продовжує боронити Україну.

"Тому Надя боронить Україну, Україна боронить її. Я не буду казати там… політики, якійсь діячі… всі українці, багато українців по всьому світу її боронять добрим словом, посилом енергії, хтось молитвою, хто чим, хто в що вірить – це теж дає енергію колосальну, повірте, на якій можна прожити дуже багато днів. Тому вона нікому нічого не доводить – вона бореться, продовжує свою боротьбу за Україну і за її мир", - наголосила сестра льотчиці.

Нагадаємо, Надія Савченко почала голодування в московському СІЗО 13 грудня минулого року і продовжує його досі – натепер уже 54 дні. 29 січня Савченко перевели до медсанчастини.

Раніше, 26 січня, Надію Савченко, народного депутата України, зареєстрували як делегата Парламентської асамблеї Ради Європи, а також надали їй міжнародний імунітет. ПАРЄ закликала владу Росії звільнити Савченко.

У Росії її звинувачують у причетності до загибелі російських журналістів на Донбасі. У липні минулого року Савченко взяли під варту в Росії після того, як її, захоплену в полон сепаратистами, під примусом перевезли через кордон і передали російським силовикам. За даними захисту, вона потрапила в полон до загибелі росіян і відтак не могла бути причетною до загибелі журналістів. Сама вона всі звинувачення відкидає.

29 січня адвокати повідомили, що слідчі повідомили Савченко про відкриття проти неї нової кримінальної справи про незаконний перетин кордону.