Шкіряк про евакуацію Дебальцевого: Лише 30 осіб захотіли виїхати до терористів (ОНОВЛЕНО)

Сьогодні підрозділи МВС та ДСНС вивезли близько 600 людей із Дебальцевого у безпечну зону

Про це повідомив радник міністра внутрішніх справ Зорян Шкіряк на своїй сторінці у "Фейсбуці", передає Еспресо.TV.

"Дебальцеве. Сьогодні підрозділи МВС та ДСНС продовжили вивіз людей у безпечну зону. Загалом, цього дня нам вдалося вивезти близько 600 людей, що. Все організували достатньо чітко й оперативно. Разом з Іллею Ківою багато спілкувалися з людьми, переконували. Варто зазначити, що ті, хто ще кілька днів тому не довіряв, або ставився з пересторогою, сьогодні просили допомоги... Дехто з тих, хто зранку ще був не готовий, спонтанно приймали рішення покинути Дебальцеве. Всім знайшлося місце. Увесь наш транспорт, що від'їжджав на Артемівськ, Слов'янськ, Краматорськ, був переповнений. Натомість, транспорт, наданий ЗС РФ та бойовиками, стояв порожній", - написав радник глави МВС.

За його словами, колони автобусів не формували, щоб не ставати легкою мішенню для терористів, тому "відправляли автотранспорт по заповненню, під наглядом представників МВС та ДСНС".

Шкіряк також додав, що на місці були присутні представник Генштабу ЗСУ генерал Розмазнін, котрий останніми днями перебуває тут. Також були представники ОБСЄ та російські генерали, члени контактноі групи.

"Всім іншим, хто вирішив поки залишатися, надається вся можлива допомога, щоб вижити у цих пекельних умовах", - зауважив радник міністра внутрішніх справ і пообіцяв, що найближчими днями вивезення охочих покинути Дебальцеве продовжиться.

Також він закликав громадян керуватися винятково офіційною інформацією безпосередньо з штабу АТО та РНБО щодо організації так званих "зелених коридорів".

Як уточнив згодом радник глави МВС Зорян Шкіряк, наразі в Дебальцевому залишається близько 2000 мешканців.

"На територію тимчасово підконтрольну російській орді, виявили бажання виїхати до 30 чоловік. Варто зазначити, що російські генерали, разом з терористами, пригнали сюди близько 25 великих автобусів. Мабуть, розраховували на шквал охочих... Втім, не склалося, повністю не заповнили і одного. Гадаю, що коментарі зайві", - написав Шкіряк на своїй сторінці у "Фейсбуці"

Фото Зорян Шкіряк

Нагадаємо, із Донецької області за день вивезли майже 800 людей, з них 81 дитину.