Ахметов зупинив роботу своїх заводів в Єнакієвому та Макіївці

Через безперервні бойові дії та фактичну відсутність залізничного сполучення в зоні АТО Група Метінвест ухвалила зупинити Єнакіївський металургійний завод та його Макіївську філію

Про це йдеться в повідомленні на офіційному сайті Групи Метінвест, передає Еспресо.TV.

"Останнім часом ЄМЗ мав серйозні проблеми з логістикою: залізниця не могла забезпечити поставку необхідної сировини і відвантаження готової продукції", - йдеться у повідомленні.

Через часті обстріли виходять з ладу високовольтні лінії електропередач. Через бойові дії співробітники підприємств, виходячи на роботу, щодня ризикували своїм життям. Обстріл Авдіївського коксохімічного заводу позбавив металургів коксу - необхідної у виробничому процесі сировини.

Тепер більшість співробітників 6-тисячного колективу ЄМЗ і тисячного колективу його Макіївської філії відправлені в простій із збереженням 2/3 окладу. На заводах залишився тільки персонал, який в штатному технологічному режимі зупиняє устаткування. На це потрібно три доби.

Поновлення діяльності ЄМЗ залежатиме від подальшого розвитку подій в регіоні і, головним чином, забезпечення стабільності залізничного сполучення, зазначається в прес-релізі.