Голова Європарламенту: Меркель та Олланд говорили в Москві від імені ЄС

Глава Європейського парламенту Мартін Шульц привітав нову дипломатичну ініціативу канцлера Німеччини Ангели Меркель і президента Франції Франсуа Олланда, які провели в Москві переговори з президентом Росії Володимиром Путіним

"Це - германо-французька ініціатива, однак лідери двох країн діяли і від імені Європейського Союзу", - заявив Шульц в суботу, 7 лютого, в кулуарах Мюнхенської конференції з безпеки, передає Еспресо.TV з посиланням на  Deutsche Welle.

На тлі українського конфлікту глава Європарламенту закликав країни ЄС до згуртованості.

"Російська політика стрімка, вона ставить перед фактами. Водночас зовнішня політика Євросоюзу реагує повільно, тому що вимагає узгодження з усіма 28 державами", - сказав Шульц.

Він висловив упевненість, що і надалі партнери по ЄС будуть діяти спільно і проводити спільну жорстку лінію щодо Росії.

Нагадаємо, вчора канцлер Німеччини Ангела Меркель, президент Франції Франсуа Олланд і російський президент Володимир Путін провели переговори щодо врегулювання ситуації на сході України. Українська сторона у цих переговорах участі не брала. 

За підсумками переговорів було прийнято рішення підготувати спільний документ для імплементації Мінських угод, який доповнять пропозиціями президента України Петра порошенка та Путіна. 

Напередодні у четвер Меркель і Олланд здійснили візит до Києва, де зустрілися з президентом Порошенком. Сторони напрацювали спільні пропозиції для втілення Мінських домовленостей. 

Коментуючи вчорашні переговори, Меркель висловила сумнів щодо усіху переговорів з Путіним, в свою чергу Олланд заявив, що переговори з російський президентом - це практично останній шанс уникнути війни.