Прес-центр АТО: З Дебальцевого вдалося евакуювати близько 700 мирних жителів

На Донбасі триває евакуація мирного населення

Як розповіли представники групи цивільно-військового співробітництва лише вчора з цього міста було евакуйовано кілька сотень мирних громадян, людей літнього віку та дітей, повідомляють у прес-центрі АТО.

"Загалом, вдалося вивезти близько 700 осіб, - наголосив керівник групи цивільно-військового співробітництва з позивним "Сокіл". – Колона складалась з автобусів, які надали нам як волонтери, так і підрозділи ДСНС. Під час руху колону охороняли підрозділи Збройних Сил України, та супроводжували мобільні патрулі ДАІ".

"Сокіл" також зауважив, що бойовики дотримались пропозицій і не обстрілювали транспорти з цивільними людьми, які були змушені покинути власні домівки через постійні обстріли артилерією.

"Тепер на вимушених біженців чекають спеціально підготовлені для їх проживання домівки та навіть цілі містечка", - йдеться у повідомленні.

Також керівник групи цивільно-військового співробітництва повідомив, що військовослужбовці Збройних Сил України надають допомогу і тим, хто за різних обставин відмовився від евакуації. Кожного дня представники CІМІС обходять бомбосховища, підвали, та інші місця де переховуються громадяни, та розносять питну воду, медикаменти та речі першої необхідності.