Українські бійці отримали нові "Спартани" з протитанковими ракетами

Бойові машини, машини для перевезення особового складу, швидка допомога, технічні засоби для ремонту, евакуації техніки, пошкодженої у бою, відправлені в зону АТО вже сьогодні

Про це Арсен Аваков написав на своїй сторінці у Фейсбуці, передає Еспресо.TV.

"Сьогодні в Нових Петрівцях разом з Олександром Турчиновим брали новий зразок вогневої "безлюдної вежі" на бронемашини. У оператора всередині БТРу або бронемашини спецпанель наведення і управління (оптика, нічник, тепловізор). На вежі вгорі в бойовій позиції - крупнокаліберний кулемет, протитанкові ракети сімейства Стугна. Все - новітня розробка", - написав Арсен Аваков.

"Спартан" модернізований новою вежею, бойовим модулем, який управляється автономно. "Це дозволяє вежі автономно працювати, таким чином ми захищаємо оператора, який веде вогонь", - зазначив Турчинов.

"Азов" і Батальйон ім. Кульчицького - одні з найбільш дисциплінованих і боєздатних частин у складі Нацгвардії. Добровольці і кадрові військові - збройні якісною технікою і тактично вивчені - вони на ділі показали, як в короткий термін можна створити боєздатні підрозділи для захисту України", - додав Аваков.

"Ми ставимо його на потік для того, щоб можна було оснащувати бронетранспортери ЗСУ і Нацгвардії", - додав секретар РНБО Олександр Турчинов.