Порошенко, Олланд, Меркель та Путін у середу в Мінську домовлятимуться про "негайне припинення вогню" на Донбасі

Президент Петро Порошенко провів телефонну розмову, у результаті якої було домовлено про його зустріч у "нормандському форматі" з канцлером ФРН Ангелою Меркель, президентом Франції Франсуа Олландом та Володимиром Путіним у Мінську 11 лютого

Про це повідомляє офіційний сайт глави держави, передає Еспресо.TV.

Президент України Петро Порошенко, президент Франції Франсуа Олланд, федеральний канцлер Німеччини Ангела Меркель та президент Російської Федерації Володимир Путін обговорили під час телефонної конференції в Нормандському форматі шляхи досягнення мирного врегулювання ситуації на Донбасі.

Співрозмовники досягли прогресу в обговоренні комплексу заходів по імплементації Мінських домовленостей.

Вони домовились провести експертні консультації у Берліні представників МЗС в понеділок та зустріч Тристоронньої контактної групи у вівторок за участю підписантів Мінських домовленостей.

Петро Порошенко, Франсуа Олланд, Ангела Меркель та Володимир Путін домовились провести зустріч в Нормандському форматі в середу 11 лютого в Мінську.

Вони також очікують, що їхні зусилля під час зустрічі в Мінську призведуть до негайного та безумовного двостороннього припинення вогню.

Нагадаємо, що Меркель, Олланд та Путін на зустрічі у Москві у п'ятницю, 6 лютого,  домовились підготувати документ для імплементації "мінських угод".

За словами прес-секретара російського президента, європейські лідери, Путін та Порошенко мають провести телефонні розмови "у нормандському форматі" 8 лютого.

Напередодні у четвер Меркель і Олланд здійснили візит до Києва, де зустрілися з президентом України Петром Порошенком. Сторони напрацювали спільні пропозиції для втілення Мінських домовленостей. Зокрема, вони закликали до негайного припинення вогню, виведення іноземних військ з України, відведення важкої техніки та озброєнь, закриття кордону і звільнення всіх заручників. Також президент Порошенко закликав європейських лідерів сприяти звільненню українського пілота Надії Савченко.