У Криму вчергове заарештували татарина за участь у мітингу 26 лютого

У анексованою Криму Київський районний суд Сімферополя в неділю, 8 лютого, обрав для Іскендера Кантемирова запобіжний захід у вигляді у вигляді утримання під вартою на 2 місяці у справі про масові заворушення перед кримським парламентом 26 лютого

Про це йдеться в прес-службі прокуратури Криму, передає Еспресо.TV

Як повідомили в прес-службі, клопотання Слідчого комітету про укладення Кантемирова під варту в суді підтримав представник прокуратури республіки.

За даними прес-служби, Кантемирова інкримінується скоєння злочину, передбаченого ч. 2 ст. 212 КК ("участь у масових заворушеннях"). За версією слідства, він в ході масових заворушень 26 лютого 2014 в Сімферополі заподіяв тілесні ушкодження ряду громадян.

Прокуратура погодилася з тим, що матеріали справи, представлені управлінням Слідчого комітету в Крим, містять достатні підстави для обрання саме такого запобіжного заходу. За клопотанням слідчого органу, підтриманого прокуратурою республіки, суд виніс постанову про арешт Кантемирова строком на два місяці.

Нагадаємо, напередодні голова Меджлісу кримських татар Рефат Чубаров повідомив, що правоохоронці заарештували Кантемирова. Перед цим в його будинку був проведений обшук.

Раніше в селищі Радянському співробітниками правоохоронних органів був затриманий Асан Чебіев, який є близьким родичем одного з координаторів Комітету із захисту прав кримськотатарського народу Абмеджіта Сулейманова. Йому також інкримінували участь у масових заворушеннях біля стін Верховної Ради АРК 26 лютого 2014. Пізніше його відпустили.

29 січня в Сімферополі був затриманий, а потім заарештований до 19 лютого заступник голови Меджлісу Ахтем Чийгоз. Його також підозрюють в організації та участі в масових заворушеннях під стінами кримського парламенту 26 лютого 2014.