Бойовики обстрілюють околиці Маріуполя російськими касетними бомбами (ФОТО)

Бойовики "ДНР" застосовують проти мирного населення на околицях Маріуполя, зокрема, селищах Сартана, Гнутове, Новоселівка, вдосконалені російські касетні боєприпаси для установок БМ 21 "Град" - "Торнадо-Г"

Про це сьогодні на брифінгу в кризовому центрі "Оборона Маріуполя" заявив заступник командувача сектором "М" полковник Віктор Шідлюх, передає Еспресо.TV з посиланням на "Новости Донбасса"

За його словами, даний боєприпас має підвищену потужність і значно більший вражаючий ефект, ніж стандартна ракета "Граду". "Дістатися нам у спадок від СРСР ці боєприпаси не могли, оскільки розроблялися тільки в Росії", - стверджує Шідлюх. Крім того, на корпусах снарядів виявлене маркування у вигляді "зірочки", яка використовується на підприємствах колишнього CРСР і, зокрема, Російської Федерації".

"Бойовики навмисно обстрілюють селища, де живуть мирні жителі, віддалені від місць дислокації Збройних Сил України, з метою спровокувати паніку і змусити людей покинути ці населені пункти. У місцях обстрілів вся земля засипана осколками ", - стверджує Шідлюх.

Крім того, він продемонстрував журналістам стандартний осколок боєприпасу "Граду", розміром приблизно з людську долоню, і новий, ромбовидної форми з загостреними краями, розміром приблизно 1/2 см. За даними полковника, такі осколки завдають значно більше ушкоджень живій силі. Крім того, вирви, які залишаються після розривів нового боєприпасу, значно глибші, ніж зазвичай. Також збільшена зона ураження.