Бойовики укріплюються під Дебальцевим: підігнали 25 танків і БМП та майже десяток гармат

Протягом останньої доби в район Дебальцевого бойовики перекинули близько 25 одиниць бронетехніки

Про це на своїй сторінці у "Фейсбуці" повідомив координатор групи "Інформаційний опір" Дмитро Тимчук, передає Еспресо.TV.

Зокрема, зафіксовано перекидання 15 танків і 10 одиниць ББМ, двох батарей протитанкових гармат МТ-12 "Рапіра" (8 гармат) та чотири установки реактивних систем залпового вогню.

За словами Тимчука, ситуація в районах Дебальцевого, а також Щастя, Станиці Луганської, Трьохізбенки і Кримського  залишається вкрай напруженою.

 "Російсько-терористичні війська продовжують здійснювати перегрупування сил в даних районах, активно заповнюючи втрати, понесені на цих ділянках в попередніх боях", - зазначив експерт.

 Основними маршрутами, за якими здійснюється перекидання противником живої сили і озброєнь у напрямку до Дебальцеве - це траса через Антарцит - Красний Луч; в район Щастя-Станиці Луганської і Трьохізбенки та Кримського  - траса через Краснодон -Луганськ.

За минулі вихідні на даних маршрутах зафіксовано "конвої постачання" - всього близько 60 критих вантажівок і понад 50 одиниць бронетехніки.

Крім того, Тимчук повідомив, що бойовики здійснюють активну евакуацію і ремонт бойової техніки, раніше пошкодженої в боях на Дебальцевському плацдармі.

Ремонтні бази та потужності, які використовуються для ремонту, розташовані в Перевальську, Горлівці, Макіївці, частина техніки буксирується на "основну базу" у Сніжне.

За даними Тимчука, позиції російсько-терористичних військ на схід від Дебальцевого займають в основному підрозділи російської армії - так звані "зелені чоловічки". Всього зафіксовано дві тактичних групи по 350-400 осіб кожна зі штатною бронетехнікою (до 15-и танків і 50 ББМ, до 20 спеціальних автомобілів, до 10 ББМ), підтримувані артилерією, що діє з району Алчевськ-Перевальськ (24 одиниць ствольної артилерії і 8 установок "Град").

На передній край перед російськими підрозділами виведені загони місцевих бойовиків за підтримки 6 танків та 5 бойових броньованих машин.