Вчені розсекретили фразу, завдяки якій зростають шанси під час знайомства

Гумор, відкрита поза, увага, дотики та контакт очей – саме це допомагає людям фліртувати, вважають психологи

Британський психолог Джин Сміт, яка спеціалізується на стосунках людей, вважає, що для успішного знайомства потрібно дотримуватись простих правил. Фраза, з якої варто починати розмову, аби познайомитися з людиною, має бути запитанням або проханням поради про якийсь продукт, фільм, місце тощо, пише The Daily Mail.

Психологи провели дослідження, та виявили, що найбільш ефективною фразою для початку розмови з незнайомцем, який вам сподобався, стала фраза: "Ви вже спробували це яблуко/рис/віскі?"

Фото: The Daily Mail

Жан Сміт, психолог, яка спеціалізується на вивченні стосунків, випустила книгу "Фліртологія", у якій розповідає основні способи, які зроблять вас в очах незнайомця привабливим.

Першою умовою, вважає Сміт, має стати зоровий контакт, мова тіла, яка показує відкритість, усмішка. По-друге, потрібно поставити якесь просте, ситуативне питання (наприклад, у супермаркеті: "Цей чизкейк виглядає привабливо – ви пробували це?"). І третє, на чому наголошує психолог, не варто боятися. У найгіршому випадку ви просто матимете коротку розмову з людиною, яку більше ніколи не побачите, а в кращому розпочнете стосунки.

За останніми дослідженнями виявилось, що нині кожна п’ята жінка у світі віком за 45 розлучається з чоловіком, а тому людей, які відвідують сайти знайомств у середньому віці все більше і більше.