Емінем, Бейонсе та Сем Сміт стали володарями "Греммі"

Найкращий реп-альбом у Емінема, а найкраща пісня у Бейонсе

У неділю на арені Staples в Лос-Анджелесі пройшла церемонія вручення "Греммі". Статуетки на 57-й церемонії отримали Сем Сміт, Бейонсе, Емінем та Lady Gaga, повідомляє Еспресо.TV з посиланням на офіційний сайт премії.

Бейонсе стала володаркою трьох статуеток "Греммі": у номінації "Найкраща пісня у стилі R&B", "Найкращий виступ" і "Найкращий альбом об'ємного звучання". Дві перші нагороди дісталися співачці за пісню "Drunk in Love". 

Найкращим поп-альбомом стала збірка 22-річного Сема Сміта "In the Lonely Hour". Минулого року молодий виконавець випустив свій перший альбом і вже отримав одразу чотири нагороди в номінаціях "Найкращий новий виконавець", "Найкращий запис року" (за пісню Stay with me), "Найкраща пісня року" та "Найкращий вокальний альбом у стилі поп". Суперниками Сміта були виконавці Іггі Азалія, Бренді Кларк, група Bastille і рок-група HAIM.

Найкращим рок-альбомом визнаний "Morning Phase" виконавця Бека.

Ця ж платівка принесла музиканту "Греммі" у номінації "Альбом року". Емінем став володарем "Греммі" у номінації "Кращий реп-альбом", підкоривши всіх своїм "The Marshall Mathers LP 2".

Також репер отримав нагороду за "За найкращий реп-дует". Мова йде про пісню "The Monster", записану разом з Ріанною.

Lady Gaga перемогла у номінації "Найкращий традиційний поп-альбом". Нагороду співачка отримала разом з Тоні Беннеттом, з яким і записала платівку "Cheek To Cheek".

Нагороду за "Найкращий танцювальний/електронний альбом" отримав гурт "Aphex Twin".