Голова Міноборони України часів Януковича сховав у швейцарському банку $11,4 млн

Екс-глава Міністерства оборони України Дмитро Саламатін тримав на рахунках у швейцарському HSBC 11,4 млн доларів

Про це  йдеться в даних зі швейцарського відділення банку HSBC про його клієнтів приблизно з 200 країн, передає Еспресо.TV з посиланням на "Ведомости".

Як зазначається, Дмитро Саламатін, який тримав на рахунках в HSBC в 2006-2007 роках 11,4 млн дол., занесений до списків як російський клієнт, оскільки своєю адресою він вказав будинок в найдорожчому селищі Москви - Срібному Бору, по сусідству з колишніми керівниками ФСБ. За даними Росреестра, ділянка за адресою Центральний проїзд Срібного Бору, вул. 73, д. 8, належить його дружині Наталії Саламатіной.

Повідомляється, що Саламатін перебрався з Росії ндо України в 1999 р. і отримав громадянство України у 2004 р. З 2006 р. він був депутатом Верховної ради від Партії регіонів Віктора Януковича, в 2010 р. очолював українську держкомпанії з експорту та імпорту продукції та послуг військового призначення, а в 2011 р. - "Укроборонпром".

З лютого по грудень 2012 р. Саламатін був міністром оборони України, а потім - радником Януковича. Депутати Верховної ради звинувачували Саламатіна у зв'язках з російськими спецслужбами.

За словами людини, близької до Саламатіна, він з 90-х роках займався бізнесом, інвестував у фінансові інструменти і гроші заробив задовго до початку кар'єри депутата і держслужбовця.

Зазначимо, ще у травні 2014 року генпрокуратура порушила справу проти чотирьох екс-міністрів оборони України, в тому числі проти Дмитра Саламатіна.