Іракська армія найближчим часом розпочне наземну кампанію проти "Ісламської держави"

Спецпредставник президента США в коаліції Джон Аллен заявив, що іракська армія, тренуваннями якої зараз займаються представники країн міжнародної коаліції, незабаром розгорне наземну кампанію проти терористичного угрупування "Ісламська держава"

"У найближчі тижні, коли іракські війська почнуть наземну кампанію, щоб повернути Ірак, коаліція надасть потужну вогневу підтримку", - заявив Джон Аллен, передає Еспресо.TV з посиланням на "РИА-Новости".

Він особливо відзначив, що інструктори з країн коаліції займаються навчанням і тренуванням солдатів, а також членів місцевих племен, які також беруть активну участь у боротьбі з "Ісламською державою".

Раніше повідомлялося, що армія США приступила до проведення тренувань іракських солдатів, чисельність яких перевищує 4000 чоловік. Підготовка займає від чотирьох до шести тижнів. Спочатку її пройдуть два дивізіони іракських солдатів, які і будуть брати участь у захопленні Мосула навесні.

Прем'єр Іраку Хайдера аль-Абаді заявляв у січні, що менш ніж через місяць іракська армія почне масовану атаку проти бойовиків "Ісламської держави", що засіли з липня в Тікріті в 160 кілометрах на північ від Багдада. Аль-Абаді також має намір інтегрувати в іракську армію близько 60 тисяч розрізнених шиїтських і сунітських угруповань, що ведуть боротьбу з терористами.