Мешканець Лисичанська кинув гранату в магазин, поранено 4 особи

Чоловік на підпитку зайшов у кафе-магазин, розташований по вулиці Октябрьській та кинув гранату у напрямку продавця та військовослужбовців Збройних Сил України, які відпочивали там

Про це повідомила прес-секретар ГУ МВС У Луганській області Тетяна Погукай, повідомляє Еспресо.TV 

"У ході проведення першочергових слідчих дій міліціонери опитали свідків події, склали словесний портрет злочинця та розпочали його пошук. Через деякий час у скоєнні замаху на вбивство правоохоронці викрили та затримали 26-річного місцевого мешканця", повідомила речник міліції.

У результаті вибуху гранати міно-вибухові травми отримали три військовослужбовця ЗСУ (1992, 1995, 1995 р.н.) та осколочне поранення – працівниця кафе 1995 р.н. Наразі постраждалі госпіталізовані до Лисичанської міської лікарні.

Після допиту слідчі відновили картину події. З'ясувалося, що того вечора затриманий зайшов до кафе-магазину по вул. Октябрьська, щоб придбати спиртні напої, але через те, що він був вже неабияк напідпитку, офіціантка йому відмовила. 

Через півгодини зловмисник повернувся, відчинив двері кафе та кинув на підлогу закладу гранату, яку, з його слів, він знайшов біля одного з заводів міста, де раніше дислокувалися бойовики.

Даний факт внесений до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 2 ст. 15 п. 1 ч. 2 ст. 115 Кримінального кодексу України (замах на вбивство двох або більше осіб). Стаття передбачає покарання у вигляді позбавлення волі строком від десяти до п'ятнадцяти років або довічним позбавленням волі. Наразі вирішується питання щодо обрання запобіжного заходу підозрюваному.