Могеріні про відтермінування санкцій: Це наш вибір, який допоможе дипломатії

Рішення про відтермінування введення нових санкцій проти РФ в дію є повністю вибором глав МЗС країн Євросоюзу, яке водночас забезпечує сприятливий простір для мінських переговорів

Про це заявила Високий представник ЄС із закордонних справ та політики безпеки Федеріка Могеріні під час підсумкової прес-конференції по завершенню Ради ЄС у закордонних справах, передає Еспресо.TV з посиланням на "Європейську правду".

"Рішення, яке ми прийняли (про відтермінування санкцій, - Ред.), лише наше рішення, це наша відповідальність та наш вибір", - заявила вона.

"Я навіть перед засіданням обговорювала з міністрами (закордонних справ, - Ред.) особисто створення простору для переговорів", - зауважила Могеріні.

Водночас, за словами Могеріні, це питання обговорювалося нею під час зустрічі в Мюнхені та телефонних розмов опісля з президентом України Петром Порошенком.

"Ми обговорювали з Порошенком, який простір необхідний для того, щоб переговори мали найбільший шанс на успіх", - відзначила вона.

За словами Високого представника ЄС, усі спроби досягнути імплементації мінських угод є вкрай важливими.

"Саме для того, щоб  дати простір для цих дипломатичних спроб, ми вирішили відкласти введення нових санкцій в дію до 16 лютого", - наголосила Могеріні.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що міністри закордонних справ країн ЄС на засіданні у понеділок розширили санкції щодо Росії, додавши до чорного списку 19 осіб і заморозивши рахунки 9 компаній, однак введення даного рішення в силу було відкладено до 16 лютого.