Перед футбольним матчем в Єгипті у сутичках з поліцією загинули 22 людей

У зіткненні футбольних уболівальників з поліцією в Єгипті загинуло не менше 22 людей, більше 30 отримали поранення

Трагедія сталася в неділю, 8 лютого, в Каїрі перед початком матчу чемпіонату країни з футболу між столичними клубами "Замалек" і "Інбі", передає Еспресо.TV з посиланням на DW.

Радикально налаштовані фанати "Замалеку" намагалися силою пробитися на трибуни через недостатню кількість квитків, що надійшли в продаж. Як повідомляє агентство AFP, поліція застосувала у відповідь сльозогінний газ. Частина людей, що штурмували стадіон, померли від отруєння газом.  

Гра була однією з небагатьох відкритих для відвідування публіки, проте міністерство внутрішніх справ Єгипту розпорядилося обмежити кількість вхідних квитків до 10 тисяч. Бажаючих відвідати матч виявилося значно більше. Через трагедію біля стадіону матчі єгипетської прем'єр-ліги припинені на невизначений термін, заявили в прес-службі прем'єр-міністра країни.

У лютому 2012 року після гри єгипетських клубів "Аль-Масрі" і "Аль-Ахлі" в Порт-Саїді сталася масова бійка між уболівальниками команд. В результаті загинули 74 людини, сотні отримали поранення. За рішенням влади Єгипту, надалі більшість зустрічей чемпіонату країни було закрито для публіки.