Під мерією Києва мітингують проти подорожчання проїзду (ОНОВЛЮЄТЬСЯ)

Під Київською адміністрацією відбувається мітинг представників "Свободи" проти підвищення плати за проїзд у громадському транспорті

Про це з місця подій передає кореспондент Еспресо.TV.

Наразі в акції протесту беруть участь близько трьох десятків активістів. Вони тримають у руках національні прапори України та прапори з символікою ВО "Свободи". Мітингарі вимагають скасування подорожчання вартості проїзду у громадському транспорті Києва.

Приблизно о 12 годині під час мітингу сталася бійка. Бійці "Айдару" у камуфляжі та балаклавах вступили в суперечку з учасниками мітингу. Подробиці сутички з'ясовуються. Штовханина біла входу до Київської адміністрації триває. Активісти намагаються порапити всередину адмінбудівлі, "Айдарівці" не дають їм цього зробити, заблокувавши вхід.

Крім того, кореспондент повідомив, що бійці батальйону "Айдар" затримали на Хрещатику біля КМДА двох людей.

"Айдарівці" повідомляють, що чоловіки є сепаратистами зі сходу України. Доказам цього стали особисті речі затриманих, серед яких було знайдено медалі терористичних організацій "ЛНР" та "ДНР"

За словами журналіста, "Айдарівці" відвели чоловіків у бік, подалі від місця подій. Через деякий час для з’ясування обставин під’їхала міліція. Наразі про подальшу долю затриманих не відомо.

Бійці також повідомили, що випадково дізнались про причетність перехожих до незаконних збройних формувань на Сході. 

"Чоловіки проходили повз нас по вулиці та розмовляли по телефону. Ми почули частину розмови, в якій йшлося про українську армію, а саме про те, скільки бійців ЗСУ необхідно знищити",- повідомляють представники добровольчого батальйону.

Крім того, активісти принесли до входу в КМДА шини.

Нагадаємо, з 7 лютого вартість проїзду в наземному громадському транспорті зросла до 3 грн, в київському метрополітені  - до 4 грн.