США розглядають можливість надання оборонної зброї Україні, - Обама

Президент США Барак Обама попросив експертів розглянути можливі шляхи надання Україні захисної зброї, але рішення ще не прийняте

Про це президент США заявив під час спільного брифінгу з канцлером Німеччини Ангелою Меркель сьогодні у Вашингтоні, передає Еспресо.TV з посиланням на інформацію журналістки Мирослави Гонгадзе у "Фейсбуці".

"Обама каже, якщо дипломатично конфлікт не буде вирішений, то ми будемо розглядати інші шляхи, і я попросив своїх експертів розглянути можливі шляхи надати Україні захисну зброю, але рішення ще не прийняте", - процитувала журналістка американського президента на своїй сторінці у соцмережі.

Як повідомила Гонгадзе, Обама також підкреслив, що санкції проти Росії продовжуватимуться і якщо Росія вестиму свою агресивнну політику далі, то доведе свою економіку до розвалу.

За його словами, США та ЄС будуть однозначно працювати спільно і захищати принцип територіального суверенітету.

Також американський президент наголосив, що одне з головних завдань сьогодні утримати економіку України від розвалу. Він висловився за дипломатичне вирішення конфлікту на Донбасі, оскільки перспектива військового вирішення конфлікту є дуже низькою, зокрема, через довгий кордон з Росією і сильну російську армію.