Стрічка "Юність" отримала нагороду премії BAFTA

Стали відомі володарі премії Британської академії кіно та телебачення (BAFTA)

Американський режисер Річард Лінклейтер отримав премію Британської кіноакадемії за фільм "Юність" як найкращий режисер 2015 року. При цьому, його стрічка отримала ще одну нагороду, ставши, таким чином, найкращим фільмом 68-ї премії BAFTA, пише "Радио Свобода".

Окрім цього, за роботу в цій стрічці отримала премію актриса Патриція Аркетт за найкращу жіночу роль другого плану.

"Юність" - розповідь про життя хлопчика і його дорослішання протягом 12 років; Лінклейтер знімав його в режимі реального часу. Картина вже отримала "Золотий глобус" як найкраща драма (режисер також отримав приз в своїй категорії), а також увійшла в шорт-лист "Оскара".

Найкращим іноземним фільмом була визнана польська "Іда" Павла Павліковського. Російський фільм "Левіафан", один з номінантів у категорії "Найкращий фільм іноземною мовою", поступився фільму "Іда".

Найкращим мультфільмом журі обрало "Лего. Фільм". "Інтерстеллар" Крістофера Нолана отримав нагороду за найкращі спецефекти.

Кращим актором за рішенням журі Британської академії визнаний Едді Редмейн, який зіграв фізика Стівена Хокінга у фільмі "Теорія всього". 

Найкращою актрисою стала Джуліана Мур, яка зіграла головну роль у фільмі "Все ще Еліс". Її героїні, професору лінгвістики, був поставлений діагноз ранньої стадії хвороби Альцгеймера.

Найбільша кількість нагород - 5 - дісталася комедії "Готель Гранд Будапешт". Фільм переміг у номінаціях за найкращі костюми, найкращу роботу художника-постановника, найкращий грим, найкращу музику і найкращий оригінальний сценарій.