Терористи проводять ротацію в районі Вуглегірська і потайки перекидають сили до передової

Російсько-терористичні війська, які раніше штурмували Вуглегірськ, здійснюють "ротацію"

Про це на своїй сторінці у "Фейсбуці" повідомив координатор групи "Інформаційний опір" Дмитро Тимчук, передає Еспресо.TV.

"Насправді - це доукомплектування з метою відновити боєздатність підрозділів, які зазнали серйозних втрат", - уточнив Тимчук.

За його даними, з цією метою в район Горлівка перекинуто  чергову партія бойової техніки і живої сили - до 300 осіб з місцевих бойовиків та російських найманців, а також до 20 одиниць техніки, включаючи 8 танків і дві вантажівки зі встановленими зенітними установками ЗУ-23-2.

Крім того, розташована раніше в Макіївці тактична група противника здійснила "прихований марш" до передової - на північний схід Єнакієвого.

"Перекидання відбувалася невеликими групами, які прибували в район зосередження в темний час доби", - зазначив військовий експерт.

 Всього до південно-західного фасу Дебальцевського плацдарму перекинуто близько 350 осіб, 30 одиниць  броньованої техніки (включаючи шість  танків), близько 15 одиниць автомобільної техніки та дві мінометні батареї (12 мінометів) зі складу цієї групи.

Крім того, Тимчук поінформував, що через Алчевськ за добу проходить близько двох збірних конвоїв з паливом і боєприпасами. Основний напрямок - Брянка, Первомайське, Чорнухине.

За його даними, в середньому в кожному конвої 15-20 транспортних одиниць, які супроводжують по 2-3 одиниці бронетехніки (зазвичай БМП-2 або БТР - 70, 80).