Клімкін: Європейські санкції проти Росії автоматично запрацюють 16 лютого

Санкції Євросоюзу по відношенню до Росії набудуть чинності автоматично в наступний понеділок, якщо не буде прогресу в мирному врегулюванні ситуації на сході України

Про це заявив міністр закордонних справ Павло Клімкін у Києві на зустрічі з главою МЗС Іспанії Хосе Мануель Гарсія-Маргальо і Марфіль, передає Еспресо.TV з посиланням на "Інтерфакс-Україна".

"Санкції набудуть чинності автоматично в наступний понеділок, якщо звичайно міністри закордонних справ ЄС не вирішать, що ми досягли абсолютного прогресу (щодо врегулювання ситуації на Донбасі, - ред.)  Тоді будуть прийняті, можливо, якісь додаткові рішення", - сказав міністр.

Він додав, що на сьогоднішній день санкції ЄС проти Росії "є неодмінними і мають автоматичний характер".

Нагадаємо, вчора міністри закордонних справ країн ЄС на засіданні розширили санкції щодо РФ, додавши до чорного списку 19 осіб і заморозивши рахунки 9 компаній, однак введення даного рішення в силу було відкладено до 16 лютого.

Високий представник ЄС з питань зовнішньої та безпекової політики Федеріка Могеріні під час підсумкової прес-конференції по завершенню Ради ЄС у закордонних справах заявила, що рішення про відтермінування введення нових санкцій проти РФ в дію є повністю вибором глав МЗС країн ЄС.