Москаль: Чорнухине та Троїцьке повністю заблоковані, евакуювати людей неможливо

Cела Чорнухине і Троїцьке Попаснянського району на Луганщині, куди раніше можна було заїхати тільки через Дебальцеве, внаслідок бойових дій опинилися повністю відрізаними від зовнішнього світу

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на прес-службу губернатора Луганщини Геннадія Москаля.

За його даними, голова Чорнухинської селищної ради втік в окупований Алчевськ, також повтікали депутати та чиновники." Люди під постійними обстрілами залишилися без жодної допомоги", - констатує Москаль.

Він зазначив, що протягом минулого тижня уповноважені особи Генштабу вели переговори з бойовиками про надання гуманітарного коридору для вивезення з Чорнухиного мирного населення. Були досягнуті домовленості про відкриття коридору на сьогодні, однак виїхати з села неможливо.

"О 7-й ранку ми виїхали із Сєвєродонецька до Чорнухиного, але доїхали тільки до перехрестя на Миронівський (Донецька область), що за 15 км від Дебальцева. Зараз тут стоїть останній блокпост українських силовиків, який контролюється бійцями УМВС у Донецькій області. Далі блокпосту по трасі нікого не пропускають, оскільки село Логвінове, яке знаходиться поруч, заблоковане бронетехнікою й живою силою бойовиків", -  повідомляє голова Луганської ОДА.

За його даними, автотраса постійно обстрілюється "Градами" та артилерією, поруч горять квартали Світлодарська.

" Таким чином, Чорнухине й Троїцьке, які опинилися в театрі бойових дій навколо Дебальцева, повністю заблоковані. Евакуювати людей звідти можливо тільки в бік так званої ЛНР. Зараз селяни, які можуть пересуватися самостійно, пішки залишають Чорнухине і йдуть у бік окупованих територій", - розповів Москаль.

Він нагадав, що ще в січні привозив у Чорнухине пенсію і просив людей виїжджати в безпечні місця, оскільки ситуація постійно загострювалася. Однак більшість людей виїжджати категорично відмовилася. "Зараз ми з транспортом для евакуації чекаємо в Артемівську", - повідомив губернатор Луганськ.

Нагадаємо, сьогодні вранці головний редактор "Цензор.net" Юрій Бутусов повідомив, що Дебальцевський плацдарм розрізаний майже надвоє, а сили АТО опинилися в "оперативному мішку". Противник накопичив великі сили в районі Вуглегірськ-Калинівка, і вранці зайняв село Логвинове, яке розташоване прямо на трасі М-103.

Згодом у Міноборони повідомили, що деблокували трасу Дебальцеве-Артемівськ і контролюють ситуацію в цьому районі.