Савченко вже важить 50 кг, майже не ходить, але продовжує голодувати

Українська льотчиця, військовополонена Надія Савченко, не дивлячись на стан здоров'я, відмовилася припинити голодування

Про це у своєму "Твіттері" написав її адвокат Марк Фейгін, передає Еспресо.TV.

"Вчора на зустрічі зі своєю матір'ю в "Матроській тиші" Надія відповіла відмовою припинити голодування. Вчора я також, умовляючи Надію припинити голодування, запропонував їй прийняти можливий наказ головнокомандувача Порошенко, вона відмовилася", - написав Фейгін.

Фейгін також зазначив, що через дві години в суді буде розглянуто питання продовження арешту Савченко. "Через 2 години у нас суд щодо продовження арешту Надії Савченко. Нам спеціально замінили суддю на Карпова", - написав він.

"Разом з судом всі зможуть побачити Надію. Сподіваюся, в момент протокольної зйомки ЗМІ запитають її про голодування, і всі інсинуації закінчаться", - зазначив адвокат.

Вчера на встрече со своей матерью в "МАТРОССКОЙ ТИШИНЕ" Надежда ответила отказом ей прекратить голодовку

— Mark Feygin (@mark_feygin) 10 февраля 2015

Вчера я также, уговаривая Надежду прекратить голодовку, предложил ей принять возможный приказ главнокомандующего Порошенко, она отказалась

— Mark Feygin (@mark_feygin) 10 февраля 2015

Вчера я также, уговаривая Надежду прекратить голодовку, предложил ей принять возможный приказ главнокомандующего Порошенко, она отказалась

— Mark Feygin (@mark_feygin) 10 февраля 2015

Крім того, лідер "Батьківщини" Юлія Тимошенко під час засідання Верховної Ради повідомила, що стан здоров'я військовополоненої катастрофічно погіршується.

"У неї залишилось 50 кг. Всі вени поколоті, що вже немає куди поставити крапельницю. На суд вона вже може не прийти своїми ногами, сил немає",- повідомила Тимошенко.

Лідер "Батківщини" зазначила, що "Надія ледве говорить, але каже, що не відступиться".

Раніше стало відомо, що слідчий комітет Росії подав клопотання про продовження її досудового арешту до 13 травня, і сьогодні 10 лютого Басманний суд Москви розгляне це клопотання.

9 лютого адвокати Надії Савченко подали заяву в Європейський суд із прав людини із проханням терміново прийняти "попередні заходи" для розгляду її справи. 

Вчора, 9 лютого, чотирнадцять міністрів закордонних справ ЄС і французький посол у понеділок в Брюсселі провели акцію з вимогою звільнити Надію Савченко

Нагадаємо, сьогодні минає 60-ий день з початку голодування Надії Савченко.