Американці знімуть документальний фільм про Charlie Hebdo

Французька компанія Pyramide, що зняла у 2008 році документальний фільм про журнал Charlie Hebdo, продала права на нього американському дистриб'ютору Kino Lorber (Kino International)

Про це повідомляє Лента.ru.

Керівництво Pyramide також веде переговори зі швейцарськими, італійськими і німецькими кіновиробниками.

Як зазначає видання, картина під назвою C'est dur d'être aimé par des cons ("Тяжко, коли тебе люблять виродки") була випущена у Франції повторно після теракту 7 січня, коли троє озброєних автоматами і гранатометами ісламістів напали на офіс сатиричного тижневика в Парижі.

Мова у фільмі йде про випуск Charlie Hebdo від 9 лютого 2006 року, коли видання надрукувало на обкладинці карикатуру на пророка Мухаммеда з цим заголовком. Видання продали накладом, який вдвічі перевищує звичайний, але головний редактор був змушений захищатися в суді за звинуваченням в образі почуттів віруючих.

Глава компанії Pyramide Ерік Лажес висловив надію, що фільм, який не викликав великого інтересу у Франції, може бути набагато ширше розповсюджений у США.

Під час теракту, що стався 7 січня в редакції Charlie Hebdo, загинули 12 людей. Приводом для розстрілу журналістів стали публікації на сторінках журналу карикатур на пророка Мухаммеда. У Франції пройшли масові акції в пам'ять про загиблих та на підтримку свободи слова, в яких брали участь більше трьох мільйонів чоловік. Наступний після трагедії номер Charlie Hebdo знову вийшов із карикатурою на Пророка. Його випуск викликав масові заворушення у мусульманських країнах Африки і Близького Сходу.