Чеська студентка закликає земляків до голодування на підтримку Савченко

Студентка празької гімназії Зузка Валова закликає земляків провести 20 лютого у Чехії загальнонаціональний День голодування на підтримку Надії Савченко

Відповідну акцію вона організувала у соціальній мережі "Фейсбук", передає Еспресо.TV з посиланням на "Радіо Свобода".

"Підтримай Надію Савченко – утримайся від їжі на один день. Нагадаємо, що вона на знак протесту голодує проти свого незаконного утримання у російській в’язниці", – закликає студентка з Праги.

Зузка Валова – одна з активістів празького Євромайдану, який об’єднує чеських громадських діячів, молодь, активістів, небайдужих до подій в Україні.

В інтерв’ю Радіо Свобода Зузка Валова розповіла, що сама вона багато дізналась про події в Україні, відвідуючи акції празького Євромайдану. Там вона довідалася і про ситуацію з Надію Савченко.

 

Нагадаємо, Надія Савченко голодує в російській в’язниці вже 61 день на знак протесту проти її незаконного ув’язнення.

Вчора голодуючій Надії Савченко конвой навмисно не передавав питну воду під час перебування у Басманному суді Москви. Начальник конвою Альохін заявив їй, щоб вона не розмовляла з ними "чурбанською мовою". Суд продовжив строк слідства у кримінальній справі відносно Надії Савченко до 13 травня. 

Захист Савченко подав скаргу до Європейського суду з прав людини, повідомив один з її адвокатів Марк Фейгін.

Днями стало відомо, що 26 січня Слідчий комітет РФ відмовив у задоволенні клопотання захисту Надії Савченко про припинення кримінального переслідування українки.

Український омбудсмен Валерія Лутковська закликала суд змінити Надії Савченко запобіжний захід на такий, що не пов'язаний з утриманням під вартою.

26 січня Савченко зареєстрували як делегата ПАРЄ, їй надали міжнародний імунітет. Парламентська асамблея Ради Європи закликала владу Росі ї звільнити ув’язнену в цій країні громадянку України Савченко.