КПРФ хоче повернути Москві пам’ятник Сталіну до 70-річчя Перемоги

Комуністична партія Росії виступила з черговою ініціативою щодо відновлення "історичної справедливості".

Після пропозиції провести в Москві референдум про повернення пам'ятника Феліксу Дзержинському на Луб'янській площі комуністи звернулися до "батька всіх народів", обурившись відсутністю в столиці монумента Йосипу Сталіну, - повідомляє Еспресо.TV з посиланням на Newsru.

У відсутності в Москві пам'ятника Йосипу Сталіну немає історичної логіки; установка монумента до 70-річчя Перемоги підкреслила б внесок Сталіна у розгром фашизму, вважає перший заступник голови ЦК КПРФ, перший віце-спікер Держдуми Іван Мельников. "Дивно і навіть дико, що людині, яка майже 30 років керував країною, немає пам'ятника в Москві. Це навіть не ідеологічне питання, це багато в чому питання відновлення історичної логіки", - сказав він.

Мельников зазначив, що такі деталі, "де ставити, як ставити", повинні визначати фахівці з урахуванням думки москвичів. "Але зробити це на рік 70-річчя Победи було б дуже яскравим кроком з урахуванням загальновизнаного міжнародного вкладу Сталіна у розгром фашизму і створення післявоєнної архітектури світопорядку ", - заявив парламентарій.

Правозахисники і московські чиновники до такої ідеї поставилися скептично, назвавши ініціативу "епатажної" і "провокаційною".