Прокуратура погодила підозру ще трьом особам, причетним до вбивства Володимира Рибака

Генпрокуратура погодила повідомлення про підозру ще трьом особам, які безпосередньо брали участь у викраденні та катуванні проукраїнських активістів

Про це Еспресо.TV повідомили у прес-службі відомства.

"Генеральною прокуратурою України погоджено повідомлення про підозру ще трьом особам, які безпосередньо брали участь у викраденні, позбавленні волі та катуванні проукраїнських активістів Юрія Поправка, Володимира Рибака та Юрія Дяковського у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3 ст. 146 (незаконне позбавлення волі або викрадення людини) та ч. 2 ст. 127 (катування) КК України", - йдеться у повідомленні.

Процесуальне керівництво у вказаному кримінальному провадженні за фактом викрадення, позбавлення волі, катування та умисного вбивства вказаних активістів за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3 ст. 146, ч. 2 ст. 127 та п. 1 ч.ч. 1, 2 ст. 115 КК України здійснює Генеральна прокуратура України.

У Генпрокуратурі нагадали також, що 24 жовтня 2014 року було погоджено повідомлення про підозру керівникам незаконних збройних формувань Ігорю Гіркіну у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3 ст. 27 - ч. 3 ст. 146, ч. 3 ст. 27 - ч. 2 ст. 127, ч. 3 ст. 27 - п.п. 1, 3, 4 ч. 2 ст. 115 КК України (незаконне позбавлення волі або викрадення людини; катування; умисне вбивство) та Ігорю Безлеру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 27 - ч. 3 ст. 146 КК України, яких на теперішній час оголошено у розшук.

Наразі вживаються вичерпні заходи, спрямовані на встановлення всіх осіб, причетних до вчинення вказаних кримінальних правопорушень.

Нагадаємо, Володимир Рибак, Юрій Поправко та Юрій Дяковський потрапили в полон до терористів у Слов'янську 17 квітня минулого року. А вже 25 квітня їх знайшли мертвими в річці Торець неподалік Слов'янська. На тілах були сліди жорстоких катувань.