Псевдовлада Криму "націоналізувала" "Укртелеком" Ахметова

Псевдлвлада анексованого Криму націоналізувала майно кримської філії компанії "Укртелеком"

Питання було внесено на голосування депутатів псевдоглавою Криму Сергієм Аксьоновим. Його підтримали одноголосно 65 депутатів., передає ПРАЙМ.

"Рухоме і нерухоме майно Кримської філії публічного акціонерного товариства" Укртелеком ", розташованого на території Республіки Крим, у складі необоротних (у тому числі нематеріальних) і оборотних активів, що перебувають на його балансовому і позабалансовому обліку станом на 17 березня 2014 року, включити в перелік майна, який обліковується як власність Республіки Крим", - йдеться в постанові, прийнятій на сесії "кримського парламенту".

Крім того, у власність республіки вирощу кримське майно дочірньої компанії "Укртелекому" ТОВ "ТриМоб", яка надавала послуги стільникового зв'язку.

На території півострова функціонували дві філії "Укртелекому": один з центром у Севастополі, другий - в Сімферополі. Кримське відділення "Укртелекому" обслуговувало понад 80% кримських абонентів фіксованого телефонного зв'язку, а також надавало послуги швидкісного інтернету та мобільного оператора "Трімоб", на підставі угоди з яким кримські абоненти "МТСMTSS + 2,26% Україна" отримували можливість здійснювати дзвінки за українськими тарифами.

Нагдаємо, вчора повідомлялося, офіс ПАТ "Укртелеком", який належить структурам українського бізнесмена Ріната Ахметова, на території тимчасово окупованого Криму захоплено озброєними людьми.

Також "Укртелеком" припинив надавати послуги стаціонарного зв'язку в Криму.

Пізніше також в кримський офіс телеком-оператора "Вега", яка належить Рінату Ахметову увірвались силовики у камуфляжі.

А 21 січня псевдовлада Криму також "націоналізувала" "Крименерго" Ріната Ахметова.