Путін знає, що Сполучені Штати за крок від надання Україні зброї, - Кулеба

Посол з особливих доручень МЗС України Дмитро Кулеба говорить, що російський президент Володимир Путін знає, що у Вашингтоні на сьогоднішній день все більше прихильників надання Україні летальної зброї

Про це він сказав в ефірі Еспресо.TV, коментуючи розмову президента США з володарем Кремля Володимиром Путіним. 

"Це були, наскільки нам відомо, дуже відверті і принципові перемовини між двома лідерами, де був обговорений не лише той стан речей, який ми зараз сподіваємося, але і ті наслідки, які можуть настати, якщо зі шляху ескалації Російська Федерація перейде на шлях деескалації", - сказав він. 

Також, Дмитро Кулеба зазначив, що російський лідер знає, що США за крок від надання Україні зброї.

 "Це питання обговорюється поза межами телефонних розмов. Я не знаю, чи піднімалося це питання під час розмови Обами з Путіним. Але я абсолютно впевнений, що Володимир Путін знає про те, що зараз у Вашингтоні триває дискусія про можливість надання України зброї. І більше того – голосів на користь позитивного вирішення цього питання стає все більше", - наголосив український дипломат. 

Нагадаємо, у Мінську проходять переговори лідерів чотирьох країн у "Нормандському форматі". 

Президенти України Петро Порошенко, Франції Франсуа Олланд, Росії Володимир Путін і канцлер ФРН Ангела Меркель зібралися на цю зустріч у мінському Палаці Незалежності. Тривають переговори щодо мирного врегулювання ситуації на сході України.