Терористи відступили з Логвинового

Ситуація в районі населеного пункту Дебальцеве продовжує залишатися напруженою

Про це на своїй сторінці у "Фейсбуці" повідомив координатор групи "Інформаційний опір" Дмитро Тимчук, передає Еспресо.TV.

Після масованих ударів української артилерії по позиціях російсько-терористичних військ в районі населеного пункту Логвинове протягом вчорашнього (10 лютого) дня, частина формувань супротивника відійшла у напрямку населеного пункту Нижнє Лозове, частина - відійшла на кілька кілометрів від траси Дебальцеве - Артемівськ в бік населеного пункту Новогригорівка, де зайняла проміжні позиції.

Деблокуюча група українських військ просунулася вздовж дороги Е40-М03 до перехрестя "Дебальцевський хрест". Тим не менш, зараз противник має можливість на ряді ділянок дороги Дебальцеве - Артемівськ обстрілювати транспорт, що проходить нею, і здійснювати нальоти силами диверсійно-розвідувальних груп (ДРГ).

Протягом минулої доби спостерігався маневр противника силами і засобами на лівий фланг Дебальцевського плацдарму, а також до його південній частині. Основна маса свіжих формувань терористів рухалася через Алчевськ, а також з півдня (з району населеного пункту Красний Луч). Всього зафіксовано 22 одиниці техніки, що пройшла через Алчевськ в сторону Брянки (10 танків, 8 ББМ і 4 спеціальні автомобілі).

Також зафіксована перекидання через Красний Луч в бік Дебальцевого тактичної групи російсько-терористичних військ. Чисельність живої сили в складі групи - 220-250 осіб. Також у складі групи 6 танків, 11 критих вантажних автомобілів і 4 БТР. Крім того, у складі колони зафіксовано наявність одного зенітно-ракетного комплексу (ЗРК) "Стріла-10" і мінометної батареї.