У Мінську завершилися переговори у розширеному складі і продовжились у вузькому колі

У Палаці Незалежності в Мінську завершилися переговори лідерів "нормандської четвірки", які проходили за участю членів делегацій, лідери чотирьох країн продовжили домовлятися про мир у вузькому колі

У розширеному складі переговори тривали понад півтори години, передає "БЕЛТА", інформує Еспресо.TV

Раніше лідери Росії, України, Франції та Німеччини спілкувалися близько двох годин у вузькому складі.

Прес-секретар російського президента Дмитро Пєсков заявив, що переговори "нормандської четвірки" тривають, але знову у вузькому складі. 

Нагадаємо, сьогодні в Мінську проходить зустріч глав "нормандської четвірки" (України, Росії, Німеччини та Франції). Президенти Росії Володимир Путін, України Петро Порошенко, Франції Франсуа Олланд і канцлер Німеччини Ангела Меркель шукатимуть план врегулювання українського конфлікту на Донбасі.

Сьогодні Петро Порошенко висловив думку, що підсумком переговорів 11 лютого в Мінську може бути як мирне вирішення, так і подальша військова ескалація.

За його словами, на зустрічі у столиці Білорусі Україна та ЄС виступлять з єдиною позицією.

Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров заявив, що на зустрічах з підготовки до саміту лідерів України, Росії, Німеччини і Франції з врегулювання ситуації на Донбасі в Мінську є "помітний прогрес".

Речник уряду Німеччини Штеффен Зайберт вбачає в нинішній зустрічі чотирьох лідерів у Мінську з приводу ситуації в Україні "проблиск надії".