Москва відмовила Джемілєву у праві на в'їзд до Криму

Басманний суд Москви відмовився призупинити рішення про заборону Федеральної міграційної служби на в'їзд в окупований Крим народному депутату України і лідеру меджлісу кримськотатарського народу Мустафи Джемілєва для його особистої участі в судовому засіданні

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на ТАСС.

Суд розглядає питання про законність цієї заборони. Таким чином було відмовлено у задоволенні клопотання захисту. Як зазначається в ухвалі суду, "виконання даного рішення ФМС не утруднить виконання рішення суду".

Також суд відмовив захисту у витребуванні з міграційної служби самої постанови ФМС про заборону в'їзду Джемілєва на територію Російської Федерації. Таке рішення суд мотивував поясненнями представників ФМС, що заявили в суді, що відомство не виносило даної постанови і не розташовує ім. Крім того, відповідачі уточнили, що подібні рішення не входять до компетенції ФМС оскільки приймаються приймається з метою забезпечення безпеки або громадського порядку.

"Ми не володіємо інформацією про ініціатора обмеження на в'їзд, але припускаємо, що це органи, які відповідають за безпеку на території держави", - резюмували представники міграційної служби.

Нагадаємо, 22 квітня Федеральна міграційна служба Росії заборонила Джемілєву в'їжджати на територію анексованого Криму протягом п'яти років. Про таку ж заборону було оголошено голові меджлісу кримськотатарського народу Рефата Чубарова.