Нацрада винесла попередження радіо "Вести" та телеканалу News One

Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення винесла вже друге попередження радіо "Вести"

Про це на брифінгу повідомив голова Нацради Юрій Артеменко, передає Еспресо.TV з посиланням на "РБК-Україна".

"Нацрада звернулася до компанії, щоб отримати матеріали інтерв'ю Портнова для подальшого його розгляду, але за всілякими приводами отримували повідомлення, що адресата немає, а коли знайшли компанію, термін зберігання матеріалів ефіру минув. Інтерв'ю з Портновим дуже швидко зникло з сайту радіо "Вести" ... Компанії оголошено попередження",-  сказав Артеменко.

За його словами, в Нацраді підозрюють, що у цій ситуації  компанія вела не зовсім чесну гру, і рішення про зміну адреси приймалося вже після того, як радою був запланований розгляд цього питання.

"Раніше до нас надійшла велика кількість повідомлень від слухачів, що інтерв'ю Портнова розпалює ворожнечу", - додав Артеменко.

Крім того, сьогодні  Нацрада  оголосила попередження телеканалу News One за трансляцію інтерв'ю колишнього прем'єр-міністра Миколи Азарова, пише "Телекритика".  

Проведений моніторинг ефіру телеканалу зафіксував 3 лютого трансляцію 35-хвилинного інтерв'ю Азарова о 18:00 з повтором о 20:05. Нацрада побачила у цьому інтерв’ю ознаки кримінального злочину.

Нагадаємо, перше попередження радіо "Вести" отримали від Нацради в липні 2014 року через трансляцію прямої мови одного з лідерів сепаратистів Олександра Можаєва.