Порошенко сподівається, що "Мінськ-2" буде успішнішим за "Мінськ-1", - журналіст

За словами президента України Петра Порошенка, остання мінська зустріч особлива тим, що він отримав гарантії безпосередньо від Володимира Путіна

Про це в ефірі Еспресо.TV з Брюсселя розповіла кореспондент "Радіо Свобода" Жанна Безп'ятчук. 

"Дуже великий ажіотаж навколо візиту Петра Порошенка. Дуже велика кількість журналістів, медіа зібралися почути його коментарі після зустрічі в Мінську. 

Президент сказав, що принципова відмінність цих перемовин, від попередніх, у тому, що він отримав гарантію, запевнення від безпосередньо Володимира Путіна. Він сподівається, що "Мінськ-2" буде успішнішим за "Мінськ-1", - зауважила журналістка.

Нагадаємо, на зустрічі в Мінську лідерів України, Росії, Німеччини і Франції, яка тривала майже 17 годин, домовилися про припинення вогню на Донбасі з 15 лютого. Крім того, від лінії зіткнення має бути відведене важке озброєння. Також Порошенко повідомив, що за підсумкам переговорів у Мінську є домовленість про звільнення української льотчиці Надії Савченко.

Президент України Петро Порошенко заявив, що Росія висувала неприйнятні для Києва умови. За його словами, на федералізацію чи автономію для Донбасу Україна не погодилася.