Шокін просить Раду дозволити арешт судді, яка посадила Тимошенко та Луценко

Генеральний прокурор України Віктор Шокін звернувся до Верховної Ради з проханням дати згоду на арешт трьох суддів Печерського районного суду Києва Оксани Царевич, Віктора Кицюка та Сергія Вовка

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на прес-службу ГПУ.

"Генеральний прокурор України Віктор Шокін звернувся до Верховної Ради України подання про надання згоди на затримання та обрання запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою трьох суддів Печерського районного суду міста Києва О.Царевич, В. Кицюка і С. Вовка", - повідомили у генпрокуратурі.

За даними відомства, судді Царевич та Кицюк підозрюються у тому, що вони, зловживаючи службовим становищем, виносили  завідомо неправосудні рішення у справах про адміністративне правопорушення. "Таким чином вони незаконно притягнули до адміністративної відповідальності декілька осіб у січні минулого року", - нагадали в ГПУ.

Суддя Вовк підозрюється у скоєнні тяжкого злочину, а саме у постановленні завідомо неправосудного рішення у цивільній справі, яким позбавив законного власника його майна.

Шокін також ініціював перед Вищою кваліфікаційною комісією суддів України відсторонення зазначених суддів із займаних посад.

Нагадаємо, раніше Вищий конституційний суд України  відмовив ГПУ  у відстороненні від посади судді Оксани Царевич, що розглядала справи Тимошенко і Луценко, і судді Віктора Кицюка, який займався справою Щербаня.