Тюремники кажуть, що зеки масово повертаються до Чорнухинської колонії

До Чорнухинської колонії повернулися 83 засуджених, які втекли під час обстрілів. Ще 23 з них – дісталися блок-постів Нацгвардії

Про це Еспресо.TV повідомили в Державній пенітенціарній службі.

"За попередньою інформацією, в Чорнухинську виправну колонію управління ДПтС України в Луганській області (№ 23) уже повернулось 83 засуджених, які, рятуючи життя під час активних обстрілів у період з 8 по 10 лютого 2015 року, залишили територію установи", - зазначають тюремники.

В ДПтС поінформували, що на даний час зазначені особи перебувають у безпечному місці на території установи. Вживаються заходи щодо організації їх харчування.

"Також інформуємо, що частина засуджених, яка відбувала покарання в Чорнухинській виправній колонії (№ 23) та скоїла втечу під час її обстрілу, самостійно дісталася до блокпостів Національної гвардії України, де проходить відповідне документування. До Артемівської установи виконання покарань управління ДПтС України в Донецькій області (№ 6) співробітниками правоохоронних органів було доставлено та наразі перебуває 23 таких особи", - повідомили в ДПтС.

Раніше повідомлялося,  що колонія знаходиться в зоні бойових дій. Через безперервні обстріли установу покинули адміністрація та наглядачі. Пізніше здійснили втечу засуджені.