У Мінську домовились про відвід важкого озброєння і припинення вогню з 15 лютого

У Мінську "нормандська четвірка" домовилась про припинення вогню з 00 годин 15 лютого та відведення важкої техніки

Про це повідомив президент Росії Володимир Путін виступаючи перед журналістами у Мінську, передає Еспресо.TV.

"Вдалося домовитись про головне. Переговори тривали так довго, бо українська влада відмовляється від прямих контактів з представниками ДНР та ЛНР. Якщо хочуть домовитись у довготривалій перспективі таребй йти на контакт. Перше – домовились про припинення вогню, з 00 годин 15 лютого.

Друге – відведення важкого озброєння від сьогоднішньої лінії зіткнення і від лінії, визначеної 19 вересня у Мінську", - розповів Путін.

Далі, за його словами,  "комплекс питань пов'язаних з політичним урегулюванням ситуації – це конституційна реформа, мають бути враховані законні права людей, що проживають на території Донбасу". Далі йде питання по узгодженню прикордонних питань, гуманітарні та економічні питання.

Документ, підписаний контактною групою називається "Про комплекс заходів направлених на імплементацію мінських домовленостей.

Інший непідписаний документ – це заява президента Франції, України та Росії, а також канцлера Німеччини про те, що ми цей процес підтримуємо. 

Нагадаємо, переговори у Мінську щодо розв`язання конфлікту на Донбасі тривали з учорашнього вечора до сьогоднішнього ранку. У них брали  участь президенти України, Росії, Франції та канцлер Німеччини. 

Сьогодні ЗМІ повідомляли, що переговори "нормандської четвірки" у Мінську завершились, а згодом поновились.

Президент України Петро Порошенко заявив, що Путін висунув на переговорах "неприйнятні умови".

 

http://news.kremlin.ru/static/flash/video/player.swf