У Москві збирають кошти на пам'ятник "київському карателю"

У Москві планують встановити пам'ятник Великому князю Київському Володимиру. Російське військово-історичне товариство уже обрало проект монумента

Зміст

Про це йдеться в повідомленні на офіційному сайті товариства, передає Еспресо.TV.

Проекти оцінювала конкурсна комісія під головуванням архімандрита Тихона (Шевкунова). У конкурсі брали участь сім скульпторів, які розробили 10 проектів. Переміг проект Салавата Щербакова як "опрацьований найретельніше і який найбільш яскраво виражає тему Хрещення Русі".

Пам'ятник українському князю планують встановити цього року на Воробйових горах. Його відкриття приурочене до 1000-річчя з дня смерті хрестителя Русі.

Наразі триває збір коштів на встановлення пам'ятника. При цьому РПЦ вимагає пришвидшити збирання грошей, аби встигнути до круглої дати.

Нагадаємо, Володимир Великий був великим князем київським з 980 по 1015 рік. На момент його смерті до першої письмової згадки про Москву залишалося всього 132 роки.

Завважимо, що на початку свого княжіння саме Володимир кілька разів зброєю підкорював племена в'ятичів та меря, що жили на той час в басейні Москви-ріки та повставали проти влади Києва, відмовляючи платити данину. Отже Володимир Великий цілком підпадає під характеристику "київського карателя", що "не хотів чути" Північний Схід.

Проект-переможець

Інші проекти