Лукашенко заборонив спортсменам виїжджати на збори за кордон

Президент Білорусі Олександр Лукашенко переконаний, що в країні є необхідна база для підготовки представників зимових видів спорту, а на закордонні збори треба вивозити тих, хто готовий до конкуренції з найсильнішими суперниками на світовому рівні

Про це Лукашенко заявив під час відвідування республіканського центру олімпійської підготовки з зимових видів спорту "Раубічі" під Мінськом, де особисто на лижах перевірив якість трас реконструйованого комплексу, повідомляє Еспресо.TV з посиланням на "Р-Спорт".

"В "Раубічах" створені всі умови для спортсменів. Навіть з надлишком. Таких трас ніде немає. Траси прекрасні для лижників і біатлоністів. Фрістайл - будь ласка, акробатика - нехай стрибають. Все має бути зроблено, і нехай займаються. Ніяких Австрій, тут повинні готуватися! З того рівня, на якому ми знаходимося в лижах, та й з біатлону, - тут", - каже Лукашенко.

Ну а якщо атлети дійдуть до рівня Домрачовою (біатлоністка Дар'я Домрачева - триразова олімпійська чемпіонка-2014), то тоді Лукашенко вде не проти фінансувати закордонні збори.