Порошенко жорстко вимагає від Росії звільнити Савченко

Президент України Петро Порошенко заявив про продовження тиску на Росію для звільнення військовополоненої Надії Савченко

Про це він повідомив, виступаючи в навчальному центрі Національної гвардії України в смт Нові Петрівці на Київщині, передає Інтерфакс-Україна.

"Ми жорстко вимагаємо від Росії, щоб Надя нарешті повернулася додому, і цей тиск ми продовжимо", - сказав президент.

Порошенко заявив, що всі українці, які перебувають у полоні на сході країни, повинні бути звільнені упродовж 5 днів після відводу важкої техніки.

"Крім того, ми вчора домовилися про звільнення полонених і заручників. Сотні українців, які перебувають в нелюдських умовах, повинні бути звільнені протягом п'яти днів після відводу важкої техніки", - сказав він.

Як повідомлялося, 13 лютого прес-секретар Путіна Дмитро Пєсков заявив, що російська сторона не давала ніяких запевнень України щодо звільнення льотчиці і депутата Надії Савченко.

Нагадаємо, вчора президент України Петро Порошенко повідомив, що за підсумкам переговорів у Мінську є домовленість про звільнення української льотчиці Надії Савченко. Водночас про строки звільнення Савченко не повідомляється.

При цьому прес-секретар російського президента Дмитро Пєсков заявив,що питання про українську льотчицю Надію Савченко на переговорах у Мінську в нормандському форматі не обговорювалося.